Vissen in de visrijke Linge

De Linge is enorm visrijk en zeer geschikt om in te vissen. Zeker het stuk van Heukelum naar Gorinchem is visrijk en je mag er met iedere VISpas in vissen. Het voedselrijke water is aantrekkelijk voor veel vissoorten en zorgt ook gewoon voor veel vis. Vissen bij EcoRecreatie: er valt veel te ontdekken hier!

Uniek is de hoeveelheid zeelt die aanwezig is in de rivier maar je vindt er ook alver, blankvoorn, brasem, kolblei, karper en rietvoorn.

Sportvissen in de Linge is een mooie beleving: genieten van de natuur, de rust en het onderwaterleven.

Vissen naar roofvissen

Logisch dat er ook veel roofvissen zwemmen in de Linge. Het roofvisbestand bestaat voornamelijk uit snoek en baars maar snoekbaars, en zeker ook roofblei zijn absoluut goed te vangen.

Vissen kan ook in hard bellyboot met elektromotor

Vissen kan vanuit onze elektrische aluminium boot en vanuit één van onze drie unieke hard bellyboten. Je kunt dus ook met je vismaat samen op visavontuur. Indien gewenst kan een visgids mee om je de fijne kneepjes te leren.

Onze hard bellyboten zijn uniek in Nederland. Compleet met waterdichte kisten, hengelhouders, waadpak en flippers en/of elektrische motor en een eenvoudige dieptemeter. Vanuit een bellyboot vis je zo dicht bij het water dat dit een totaal andere en ultieme beleving geeft dan vanuit een boot of vanaf de kant vissen. Eén met de natuur! En je komt op stekken waar je vanaf de kant niet bij kunt!

Ga op jacht naar die mooie snoek, die dikke baars, driftend langs de oevers van de Linge. Of vis op witvis op plekken waar niemand kan komen vanaf de kant.

Vissen vanuit de hard bellyboot

Er zijn 3 hard belly boten beschikbaar en er zijn waadpakken (2x schoenmaat 8, 1x maat 9 en 1x maat 12). Eventueel kunnen een elektromotor, visvinder en hengelspullen meegehuurd worden. De hard bellyboten zijn te huur voor een halve dag (€35,-) of een hele dag (€55,-). Tijden in overleg.

De elektrische aluminium boot is heerlijk vissen

De elektrische aluminium boot is perfect om te trollen maar ook om al varend de kant uit te werpen met shads of pluggen. De boot kan geboekt worden voor 3 uur of voor een hele dag (7 uur).

Vissen met een professionele visgids

Het is bij EcoRecreatie mogelijk om een visgids mee te krijgen, zowel in de bellyboot als in de aluminium boot. Als wij niet zelf kunnen dan werken wij samen met Visgids Frans Boonstra. Frans is een hele fijne gastheer en leert je graag de fijne kneepjes van het vissen. Hij vist regelmatig op en aan de Linge en kent het stuk bij ons voor de deur. Een dagje vissen met je kinderen of je kleinkinderen? Wij verzorgen dit graag voor je, inclusief alle materiaal, hengels en aas. Zowel het witvissen als het roofvissen op allerlei manieren kunnen wij je leren. Voor 65,- (ex 9% btw) begeleiden we je een halve dag en voor 100,- (ex 9% btw) gaan we de hele dag met je mee (deze prijs komt boven op de huur van de boot of bellyboten). Bij Visgids Frans kun je ook terecht om vanaf de kant te (leren) vissen. Hij heeft diverse mogelijkheden als een Snoekbaarsworkshop, of Streetfishing etc. Kijk op zijn website voor meer info.

Vissen met een visgids is een leerzame beleving

Vissen op groter water

Wil je een keer met een echte snoekbaarsboot vissen op een grote rivier? Ook dat kan! We beschikken over een compleet met fishfinders, livescope en elektromotor met GPS ingerichte visboot. Een Starweld 1674 V met een 30PK Yamaha op een trailer die we daarheen brengen waar de vangkansen goed zijn. Er kunnen maximaal twee vissers instappen. Toine is gespecialiseerd in het vissen op roofvis op de Waal, Lek, Boven Merwede, Nieuwe Merwede en het Hollands Diep. Meer info en reserveren via:

www.riviervisgids.nl

Vissen, welke vistechnieken en soorten, wat kun je verwachten?

Voor het vissen op baars en roofblei gebruiken we kleine plugjes of kleine shadjes. Voor de roofblei geldt dat je bijna niet snel genoeg kunt vissen. Werpen en binnen draaien. Soms pakt een roofblei het terwijl je rustig aan het verticalen bent maar meestal volgt de aanbeet tijdens het hard binnen draaien, kort stoppen en doordraaien! In het gesloten seizoen kunnen we de roofblei vaak verleiden met wit brood aan het oppervlak of net eronder.

Een baars belagen we ook met kleine shadjes, plugjes (die 2 a 3 meter duiken) of we gebruiken een drop-shot montage met een dode, hier prima ook te vangen, zwartbekgrondel of een pier. Heel effectief! Ook de snoek pakt dit overigens, dus een wat dikkere fluoro onderlijn is belangrijk.

Snoeken doen we met wat groter kunstaas maar ook kleiner kunstaas en de zwartbekgrondels aan de drop-shot worden gepakt door de snoeken hier. Werpend naar de kant of trollen met pluggen, of vliegvissen met streamers, het werkt allemaal!

De Linge herbergt een geweldig bestand aan witvis. Brasem, winde, blankvoorn, ruisvoorn zijn volop aanwezig. Karper! En de Linge staat bekend om de goede zeelt stand, grote zeelten! Vissend tegen de waterplanten die al vroeg in het voorjaar groeien, leg je op meerdere plekken een voerstek aan. Super effectief!

Tenslotte zijn alle vissoorten hier met de vlieg te vangen. Juist vanuit de bellyboot is vliegvissen erg leuk. Je bent veel vrijer in de worp, geen obstakels achter je als je naar de kant toe vist of parallel aan de oever werpt. En dat betekent dat je vlieg gewoon meer in het water, in de strikezone ligt en dat is de basis om vis te vangen!

EcoRecreatie

Huur een elektrische sloep, kom suppen of vissen bij EcoRecreatie. Leef de Linge!