Vissen in de visrijke Linge

De Linge en dan zeker het stuk van Heukelum naar Gorinchem is enorm visrijk. Het voedselrijke water en de planten in de oever zorgen jaarlijks voor een grote hoeveelheid jonge vis. Logisch dat er ook veel roofvissen zwemmen in de Linge. Uniek is de hoeveelheid zeelt die aanwezig is in de rivier maar je vindt er ook alver, blankvoorn, brasem, kolblei, karper en rietvoorn. Het roofvisbestand bestaat voornamelijk uit snoek maar snoekbaars, baars en zeker ook roofblei zijn absoluut goed te vangen.

Vissen kan vanuit onze elektrische aluminium boot en vanuit onze unieke hard bellyboten.

Uniek in Nederland zijn onze hard bellyboten. Compleet met waterdichte kisten, hengelhouders, waadpak en flippers vis je zo dicht bij het water dat dit een totaal andere beleving geeft dan vanuit een boot of vanaf de kant vissen. Eén met de natuur! Ga op jacht naar die mooie snoek, die dikke baars, driftend langs de oevers van de Linge. Of vis op witvis op plekken waar niemand kan komen vanaf de kant. Zoek de zeelt!

Vissen vanuit de hard bellyboot

Er zijn 4 hard belly boten beschikbaar en er zijn waadpakken (2x schoenmaat 8, 1x maat 9 en 1x maat 12). Eventueel kunnen hengelspullen meegehuurd worden. De hard bellyboten zijn te huur voor een halve dag (€45,-) of een hele dag (€65,-). Tijden in overleg.

De elektrische aluminium boot is heerlijk vissen

De elektrische aluminium boot is perfect om te trollen maar ook om al varend de kant uit te werpen met shads of pluggen. De boot kan geboekt worden voor 3 uur of voor een hele dag (7 uur).

Vistechnieken en soorten, wat kun je verwachten?

Voor het vissen op baars en roofblei gebruiken we kleine plugjes of kleine shadjes. Voor de roofblei geldt dat je bijna niet snel genoeg kunt vissen. Werpen en binnen draaien. Soms pakt een roofblei het terwijl je rustig aan het verticalen bent maar meestal volgt de aanbeet tijdens het hard binnen draaien, kort stoppen en doordraaien!

Een baars belagen we ook met kleine shadjes, plugjes (die 2 a 3 meter duiken) of we gebruiken een drop-shot montage met een dode, hier prima ook te vangen, zwartbekgrondel. Heel effectief! Ook de snoek pakt dit overigens, dus een wat dikkere fluoro onderlijn is belangrijk.

Snoeken doen we met wat groter kunstaas maar ook kleiner kunstaas en de zwartbekgrondels aan de drop-shot worden gepakt door de snoeken hier. Werpend naar de kant of trollen met pluggen, of vliegvissen met streamers, het werkt allemaal!

EcoRecreatie

Huur een sloep, de skimmer, een hard bellyboat of een sup