Varen met een elektrische fluisterboot

Elektrisch varen bij EcoRecreatie biedt verschillende mogelijkheden. We beschikken over twee type fluisterboten: de luxe Eco-sloep en de Aluminium Eco-skimmer. De boten varen ongeveer 6 km/uur, afhankelijk van wind, stroming en ‘belading’.

Beide type fluisterboten varen dus elektrisch.

De Eco-sloepen zijn geschikt voor maximaal 9 personen en beschikken over kussens rondom, een biminitop achter in de boot (tegen zon en regen), twee opbergbakken en een luxe houten tafel.

De aluminium Eco-boot is geschikt voor maximaal 7 personen en heeft vrolijke groen/gele kussens en ook een biminitop maar is zonder tafel.

Onze unieke hard bellyboten zijn naar keuze met elektrische motor uit te rusten.

Vaartijden

Varen kan bij EcoRecreatie van 10.00 tot 17.00 uur. Huur je de hele dag dan kun je natuurlijk ook later dan 10.00 uur beginnen, als je maar om 17.00 uur terug bent. De sloepen zijn ook te huur in de tijdsblokken van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. In de maand juni is het ook mogelijk ’s avonds te varen. Tijden om te vissen (in een bellyboat) zijn in overleg.

VAARROUTE

De Linge zelf is prachtig, met 105km kronkelt de langste rivier in Nederland vredig door het Betuwse landschap. De Linge is in de omgeving Arkel, omgeven door natuur, vaak Natura 2000 beschermd gebied. In het voorjaar hoor je de koekoek, het hele jaar door zie je ijsvogeltjes en de zwarte stern broed aan de Linge op dit stuk.

Al varend in je fluisterboot geniet je van de natuur, de rust, het vrijheidsgevoel en de prachtige panden die je op de oevers aan de Linge natuurlijk heel goed kunt bewonderen vanaf het water. De dorpjes als Arkel, Spijk, Kedichem, Heukelum, Oosterwijk en daarna Leerdam en Asperen (waar je het Fort bij Asperen kunt zien) zijn prachtig. De andere kant op is Gorinchem een prachtige stad aan de Waal. Even aanmeren, een ijsje, lunchen in Leerdam of Oosterwijk, het Fort bezoeken of gewoon met een picknick-mand van Carolinge aanmeren bij recreatieterrein de Galgenwaard, het is allemaal genieten!

De luxe Eco-sloep en de Aluminium Eco-boot varen ongeveer 6 km/uur. De maximale afstand bij een hele dag huur, is tot het Fort bij Asperen. In een blok van 3 uur vaar je of heen en terug naar Gorinchem of de andere kant op, net iets voorbij Heukelum.

In de omgeving zijn voldoende hotels en campings waar je heerlijk kunt overnachten. Van authentiek in de Molen van Arkel, of Herberg de Lingehoeve in Oosterwijk tot zakelijk in hotel De Schildkamp in Asperen, of Van der Valk aan de A15 en van boerencamping in Leerdam tot een Capfun camping in Enspijk. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Lunchen tijdens de vaardag

Zelf je eigen lunch mee nemen is natuurlijk altijd een optie.

Maar in Gorinchem is van alles te zien en te doen. En richting Leerdam zijn langs de route diverse plekken om aan te leggen, de benen te strekken, te lunchen.

In overleg kunnen we in het weekend een kleine bierproeverij afspreken bij het proeflokaal in Heukelum. Lunchen kan bij Hotel aan de Linge, Herberg de Lingehoeve, de glasblazerij in Leerdam (De Houtloods) en Fort Asperen (check altijd de openingstijden).

Bij boeking van een fluisterboot kunt u een 10% kortingsbon aanvinken voor lunch of diner bij de Houtloods, in te wisselen op de vaardag zelf.

Of kunt u een heerlijke, ruime lunchbox bestellen vanuit Carolinge.

Een andere mogelijkheid is een borrelplankje reserveren (met een heerlijke fles wijn) om onderweg te genieten. Verzorgd door EcoRecreatie. Zie hier andere opties van onze arrangementen.

EcoRecreatie

Huur een elektrische sloep, kom suppen of vissen bij EcoRecreatie. Leef de Linge!